Resia har nu ändrat namn till Reed & Mackay. 

Tipsen: Så blir du en effektiv bleisure-resenär

Ska du resa i jobbet? Passa på att förena nytta med nöje och förläng resan med turistande. Här får du tipsen som gör dig till en effektiv bleisure-resenär.

Bleisure, en hopslagning av engelskans ”business” och ”pleasure", har på senare år blivit omtalat både i Sverige och internationellt. I korthet innebär bleisure att tjänsteresan förlängs med lite turistande för nöjes skull.

– Att komma en dag före mötet eller stanna en dag extra är en bonus för många som reser i jobbet. Åker man exempelvis till London kanske man passar på att gå på en fotbollsmatch eller musikal när jobbet är avklarat. En typisk bleisure-resenär planerar och bokar sina aktiviteter i förväg istället för på plats – även tunnelbanekort och bussbiljetter. Är det något man har ont om när man reser i jobbet är det tid att stå i köer, säger Cecilia Brissman, försäljningschef på Reed & Mackays affärsområde Box Office.


1. En dag före mötet
En extra hotellnatt dagen före ditt affärsmöte gör att du undviker eventuella förseningar samtidigt som du får tid för ”pleasure” helt enkelt. En förlängd vistelse, så du kommer ifrån de mest eftertraktade affärsreseavgångarna, kan också ge en billigare flygbiljett som kan kompensera för den extra hotellnatten.

2. Boka det mesta innan
Många affärsmöten bokas med god framförhållning. Då har du också tid till att göra research om staden du ska till i god tid. Vilka sevärdheter och restauranger är ett måste? Vilken underhållning finns det just när du är där? Som bleisure-resenär har du ont om tid och du bör undvika köer och långa väntetider.

3. Bo mitt i smeten 
Om du bor centralt ökar självklart möjligheterna till bleisure. Även om ditt möte ligger i ett affärsdistrikt utanför stan tjänar du på att bo mitt i smeten och ha nära till det mesta. Var också noga med att välja ett hotell med wi-fi överallt och inspirerande miljöer där du kan jobba ostört.

Kontakta Reed & Mackay gällande affärsresor, möten, events eller konferens

Läs mer om Reed & Mackays företagstjänster

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.