Resia har nu ändrat namn till Reed & Mackay. 

Stockholm slår New York bland svenska affärsresenärer

Svenska affärsresenärer trivs bäst i Sveriges huvudstad. Stockholm slår både London och New York när det gäller staden som svenskarna uppskattar mest när de reser i jobbet.  Det visar en undersökning från TNS SIFO på uppdrag av Reed & Mackay Företag.

– Det är ytterligare ett kvitto på att Stockholm är en attraktiv stad som kan konkurrera med några av världens mest populära storstäder. Alla nya moderna hotell och restauranger bidrar säkert, liksom kulturutbudet med intressanta utställningar och evenemang året runt, säger Karin Wadmark, produktchef för affärsresor på Reed & Mackay.

38 procent av svenska affärsresenärer uppger också att jobbet blir mer spännande och roligt av att resa i jobbet, enligt undersökningen från TNS SIFO. Att uppleva nya kulturer/miljöer är något man uppskattar och när jobbet är avslutat upplever många sevärdheterna som finns i staden. Stockholm, London och New York är städerna man uppskattar mest som affärsresenär. Köpenhamn hamnar på fjärde plats – följt av Paris, San Francisco, Hong Kong, Tokyo, Berlin och Barcelona som delar på en femteplats.

– Det är häftigt att Stockholm vinner över populära storstäder som dessa. New York brukar ju toppa listan över drömstad bland privatresenärer, men är alltså inte staden man trivs bäst i som affärsresenär. Svenskarna uppskattar sitt eget land och man känner sig hemma här när det handlar om affärssammanhang, säger Karin Wadmark.

Städerna som svenska affärsresenärer uppskattar mest:

  1. Stockholm
  2. London
  3. New York
  4. Köpenhamn
  5. Paris/San Francisco/Hong Kong/Tokyo/Berlin/Barcelona

Stockholm-vatten.jpg


Undersökningen är genomförd av TNS SIFO. 1 120 intervjuer utfördes på ett riksrepresentativt urval av kvinnor och män i åldern 18-79 år och som har minst två resdagar om året i tjänsten. 

Reed & Mackays företagstjänster

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.