Resia har nu ändrat namn till Reed & Mackay. 

Retorikens superstjärna: Så blir ditt möte en succé

Investera i kaffesnacket och boka aldrig förutsättningslösa möten. Retorikexperten Elaine Eksvärd, som igår blev utsedd till Årets talare inom kategorin kvinna på Talargalan, delar med sig av sina bästa tips för ett framgångsrikt affärsmöte.

Elaine Eksvärd skriver på sin nya bok ”Vi måste prata” och är vinnare av titeln ”Årets kvinnliga talare 2016”. Hon är en flitigt anlitad retorik- och kommunikationsexpert av både media och kända företagsledningar. En riktig expert på att snacka med andra ord.

När man sedan sätter igång med mötet är det viktigt att komma överens om målet med mötet – som ett muntligt kontrakt. Svara gärna på frågorna: Hur lång tid har vi? Vad ska vi uppnå?

Elaines 5 tips för ett framgångsrikt möte

Lika betydelsefullt är det att lyfta varandras roller och etablera varje person i rummet. När man berättar om sig själv ska det vara trovärdigt och relevant för mötet. Men personligheten får gärna komma fram.

 Vad är då det värsta man kan göra?
– Att man är ironisk och sarkastisk i ett affärsmöte med nya bekantskaper. En sexistisk jargong är också förbjudet så klart.

Dags att planera och boka ditt nästa affärsmöte?

Läs mer om Reed & Mackays företagstjänster

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.