Resia har nu ändrat namn till Reed & Mackay. 

Reed & Mackay först ut med säkerhetsapp till affärsresenärer och företag

Terror och oroligheter i världen ökar behovet av trygghet när man är på resande fot. Nu lanserar Reed & Mackay en egen säkerhetsapp för att öka trygghetskänslan hos sina företagskunder.

Tjänsten innebär att affärsresenären snabbt får information om hot eller händelser där man befinner sig samtidigt som arbetsgivaren kan lokalisera sina medarbetare. Reed & Mackay blir den första resebyrån i Sverige som erbjuder den här typen av säkerhetstjänst.  Appen är framtagen av Global Warning System (GWS).

– Att erbjuda våra kunder säkra resor och snabb hjälp har alltid varit en stor del av vår service. Men allt som händer i världen har gjort att säkerhetsfrågorna blir allt viktigare. Tack vare appen kan vi öka trygghetskänslan bland affärsresenärerna och företagen kan själva ha kontroll över var medarbetarna befinner sig. Om något oväntat inträffar ska användarna av vår app vara de första som får veta, säger Karin Wadmark, produktchef för Reed & Mackay Affärsresor.

Reed & Mackay tecknade avtalet med GWS i somras och under hösten har man tillsammans arbetat med att skräddarsy tjänsten efter Reed & Mackays behov och tjänsteutbud. För GWS, som grundades 2009 efter bland annat tsunamin i Indiska Oceanen och terrorattacken i Mumbai, blir avtalet med Reed & Mackay ett viktigt steg i satsningen på att bli en ledande leverantör av modern, personlig resesäkerhet.

– Vi är stolta och glada över samarbetet som innebär att vi stärker vår position i resebranschen. Reed & Mackay är en etablerad och framgångsrik reseleverantör och vi delar samma målgrupper och visioner. Vårt gemensamma mål är att man ska känna sig trygg när man är ute och reser, säger Andreas Rodman, vd för GWS.

Kortfakta Reed & Mackay Säkerhetsapp

– Appen förser resenären med lokala nyheter och nödvändig säkerhetsinformation som exempelvis lokala nödnummer. Resenären får också SMS i realtid om eventuella hot och händelser i området. Det finns även en SOS-knapp och möjlighet att lokalisera resenären om en nödsituation uppstår.
– Personal- och säkerhetsavdelningen på företaget får information om var resande medarbetare befinner sig (om resenären medger det) samt en varning via SMS om någon är i risk.
– I appen finns det också global säkerhetsinformation och hotbedömningar samt ett verktyg för att kommunicera med enskilda eller grupper av anställda.  

Mer information om säkerhetsappen

Läs mer om Reed & Mackays företagstjänster

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.