Resia har nu ändrat namn till Reed & Mackay. 

Hobo - mer än ett hotell

”Framtidens vinnare i hotellbranschen fokuserar på människor”. Det säger Mattias Stengl, vd på det alldeles nyöppnade hotellet Hobo i Stockholm. Här är det människorna man ska minnas mest när man åker hem. En spännande interiör, kreativa inredningsdetaljer, en förstklassig restaurang och en trendig bar är självklarheter idag.

Hobo drivs av Petter Stordalens hotellgrupp Nordic Hotels & Resorts. Det är också en del av Stockholmssatsningen ”Urban Escape”, som ska ge nytt liv till det en gång pulserande stadslivet på Brunkebergstorg. Målet är att Hobo ska vara mer än ett hotell – man vill bjuda gästerna på en helhetsupplevelse som de själva är delaktiga i.

– När vi skulle välja hotellschampo fick ett 50-tal blivande gäster vara med och rösta fram vinnardoften. Det är bara ett exempel på hur vi vill involvera våra gäster i hotellets utveckling. En modern affärsresenär vill inte bara ”titta på” – man vill vara en del av staden man befinner sig i och hotellet man bor på. Vårt koncept handlar om spännande design som presenteras med värme och en stor portion ödmjukhet, säger Mattias Stengl, 26, som har jobbat inom Choice i sju år.

FEM SNABBA

Varför tror du att morgondagens hotell kommer att handla om människor?
– Ju mer digitala vi blir, desto större behov har vi av relationer och människor. Jag är 26 år och uppväxt i en digital värld, men jag vill inte mötas av skärmar överallt. Vinnarna i hotellbranschen kommer helt klart att bli de som fokuserar på människor – både sina anställda och sina kunder.

Varför kommer affärsresenärer att trivas hos er?
– För att vi brinner för gemenskap och umgänge. Genom mixen av lokalbor och hotellgäster ökar möjligheterna för oväntade möten och nya upplevelser. Hos oss kan man kombinera jobb och fritid och det finns alltid något nytt att se eller göra – allt ifrån konstutställningar till bra musik. Självklart har vi satsat på smarta förvaringslösningar på hotellrummet och ett snabbt wi-fi, men det är inte därför man kommer att trivas.

Det är världsklass på interiören. Kan du berätta mer?
– Vi anlitade prisbelönta Studio Aislinger i Berlin eftersom vi ville skapa ett hotell som står sig kreativt på en internationell nivå. Men det viktigaste var att skapa miljön tillsammans och att ta fram en interiör som inte bara är fint för ögat utan också går att använda.  Dessutom är deras hyllade hotell i Berlin – Hotel Michelberg och 25h Bikini Hotel – några av mina absoluta favorithotell.

Hur är det att vara en del av Petter Stordalens framgångsrika hotell?
– Hobo är en av Petter Stordalens största satsningar någonsin och det känns såklart kul av vara en del av den. Han har pushat oss till att göra det vi tror på och har varit nyfiken och intresserad. Men att lägga sig i för mycket är inte alls hans grej – jag och mitt team har fått köra på.

Vilken målgrupp tror du att ni kommer att få se mest av?
– De som delar vår nyfikenhet och är vana resenärer. Här kommer alla möjliga människor att trivas.

Reed & Mackays företagstjänster

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.