Resia har nu ändrat namn till Reed & Mackay. 

Här är länderna som är bäst att konferera i

London och Barcelona har länge legat i topp som konferensresmål hos svenska företag. Men fjolårets bokningsraket var dock Mallorca, den soliga ön höll förstaplatsen nästan hela 2016.

Varje år vallfärdar tiotusentals svenskar till Mallorca för sol och bad. På senare år har allt fler bolag lagt sina utlandskonferenser på ön. Under 2016 var Mallorca den mest bokade destinationen hos Reed & Mackay från januari till oktober.

– Dels är flyganslutningarna till Sverige väldigt bra, dels har Mallorca blivit trendigt igen med bra restauranger och goda möjligheter till aktiviteter. Palma erbjuder storstad med badmiljö, men i ett lite lägre tempo än exempelvis Barcelona, säger Björn Wigge, produktchef Möten, Event & Konferens hos Reed & Mackay.

– Vinnare totalt sett är Spanien, som står sig bra klimatmässigt året runt. Många vill också ha den där Medelhavskänslan och goda matupplevelser, det har blivit lite trendigt. Om man dessutom söker sig till de mindre orterna längs kusten runt Malaga och Alicante får man väldigt mycket för pengarna.

Se hela topplistan här!

– Flygtiderna från Sverige spelar förstås in, precis som syftet med konferensen. Berlin når du från Stockholm på 1,35, vilket är tilltalande om man har tre dagar på sig. Kanske vill man bygga resan kring ett studiebesök, då är London ett jättebra alternativ med alla sina Europakontor.

– Edingburgh ligger högre upp än jag trodde. Sedan har Kroatien kommit starkt sista året med Dubrovnik, där hamnade också Split precis utanför listan. Båda har öppnats upp rejält tack vare mycket bättre flygförbindelser senaste åren.

För Reed & Mackay har konferensbokningarna för 2017 redan börjat rulla in. Och Wigge tror att antalet konferensresor kommer att öka, precis som under föregående år:
– Vi gjorde en rejäl ökning 2016 och min känsla är att vi fortsätter uppåt. Ingen drastisk lågkonjunktur står för dörren och de svenska företagen står starkt. Backar man bandet fem år kunde det anses lite ”fult” att åka utomlands på konferens, nu är det snarare tvärtom. Företagen blir allt mer globaliserade och lägger gärna mer resurser på de här resorna.

Kontakta Reed & Mackay gällande affärsresor, möten, events eller konferens Se alla våra konferenspaket

Läs mer om Reed & Mackays företagstjänster

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.