Resia har nu ändrat namn till Reed & Mackay. 

Dolda resekostnaderna företagen missar

Att boka tjänsteresan utan en affärsresebyrå till hands kan verka som ett billigt alternativ. Men enligt Karin Wadmark, produktchef affärsresor hos Reed & Mackay, ökar det risken för dolda kostnader.

Tillsammans med sitt team hjälper Karin Wadmark företag att få ut mer av den investering de gör i affärsresor, och hon möter ofta kunder som valt att ta hjälp av Reed & Mackay med sina bokningar.
– Det finns många fördelar. Framförallt får kunden ett samlat grepp om sitt resande. Företag utan byrå vet ofta inte hur mycket de reser och hur mycket det kostar. Hos oss får kunden underlag och statistik, vilket gör det enklare att se var man kan göra besparingar.

– Se på resan som den tid det tar från att boka resan, genomföra resan till att göra reseräkning och få den attesterad och utbetald.

– Den tiden det faktiskt tar att administrera hela reseprocessen är en kostnad i sig. Det tar arbetstid som skulle kunna användas till annat. Tänk om man kan korta tiden det tar att både resa och hantera resan med en timme. Det skulle innebära stora besparingar för de flesta företag.                  

Så det kan bli billigare att boka via en resebyrå?
– Utan tvekan. En resebyrå kan hjälpa till både att effektivisera reseprocessen och att hjälpa företag att följa sin resepolicy. Resor är en de största påverkbara kostnaderna för många företag, och det finns ofta besparingar att göra.

Hos Reed & Mackay är kunderna också garanterade hjälp i oväntade situationer:
– Fler och fler börjar förstå att man har ett ansvar för medarbetarna även på resan, som är en del av arbetsmiljön. Hos oss ingår hjälp om något händer. Det blir en trygghet.

Utgångspriset skiljer sig mot slutpriset
– Framförallt lågprisbolag visar ett pris i början och ett annat när skatter och avgifter har lagts på inför betalning. Slutpriset, inte ”skyltpriset”, är det som ska jämföras mot andra bolag.

Stavfel kan bli dyrköpt
– Det är lätt hänt att stava fel på namn på biljetten vid bokningen, men det kan kosta en rejäl slant att ändra det. Vissa bolag kräver att man köper en helt ny biljett om en sådan situation uppstår.

Straffavgift för bagage
– Om bagaget, även handbagage, överskrider mått och vikt väntar straffavgift till flygbolaget. Aktuella regler hittas på flygbolagets hemsida.

Kontakta Reed & Mackay gällande affärsresor, möten, events eller konferens

Läs mer om Reed & Mackays företagstjänster

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.