Resia har nu ändrat namn till Reed & Mackay. 

Alicante – konferenspärlan full av överraskningar

300 soldagar om året, en fin strand mitt i stan och fantastisk mat. Det har gjort Alicante till semesterparadiset som lockar tusentals svenskar varje år. Nu har de svenska företagen också hittat hit med sina konferensresor.

– Alicante har blivit en ny konferenspärla som faktiskt utmanar Barcelona. Det är ett klockrent gruppresmål och de flesta blir överraskade över hur roligt man kan ha här, säger Helene Hellmuth, projektledare på Reed & Mackay Möten, Event & Konferens i Göteborg.

Alicante_hamnen_grupp_sightseeing.jpg

Reed & Mackays projektledare åker kontinuerligt på studieresor för att leta efter prisvärda ”konferenspärlor” till sina kunder. I november var Helene i Alicante tillsammans med kollegor från andra Reed & Mackaykontor i Sverige. Hon blev själv överraskad över allt som staden har att erbjuda – även om hon var positiv till Alicante som gruppdestination redan innan. Men efter tre dagar var Helene helt övertygad om att den välkomnande staden är helt perfekt för grupper. Att den är lagom stor är en av anledningarna – man kan promenera överallt och slipper lägga tid och pengar på busstransfer.

– Dessutom är det en stad där det finns mycket att se och göra. Jag minns framför allt den fina stranden och den charmiga stadsdelen El Barrio med sina vindlande gränder och vita sockerbitshus. Utflykten till olivgården uppe i bergen och den häftiga miljön runt fästningen var också fantastiska upplevelser, säger Helene och betonar att det är viktigt att de själva besöker resmålen som de erbjuder sina kunder.

Se förslag på 3-nätters konferensupplägg i Alicante här

konferens_alicante_santabarbara_624x395.jpg

”Vi vill åka tillbaka”

Göteborgskontoret på IT-företaget Kentor, med ett 50-tal anställda, är en av alla Reed & Mackay-kunder som har valt Alicante för en konferensresa. Flygtiderna passade bra då de kunde jobba hela torsdagen, flyga senare på kvällen och komma hem på söndagen för att ladda om för en ny vecka. Även vädret, maten, promenadavståndet till det mesta samt ett stort aktivitetsutbud var viktigt för valet av resmål.

– Det första intrycket av Alicante var wow vad fint det är. Den bilden stämde under hela vistelsen och många vill åka tillbaka. Flera av aktiviteterna har gett oss minnen för livet. Det har vi bland annat Reed & Mackay att tacka för – allt var otroligt bra planerat, säger Emelie Richter, konsult inom projektledning på Kentor, som var med i ”resgruppen”.

konferens_alicante_skymning_624x395.jpg

Både matlagning och äventyr

Medarbetarna på Kentor fick själva välja vilka gruppaktiviteter man ville delta i. Om man, utöver konferensprogrammet, hellre ville njuta av den fina stranden eller strosa på shoppinggatan Maisonnave var det fritt fram. En familjär tapasworkshop var en av de mest populära aktiviteterna.

– Vi fick följa med en restaurangägare, och hans mamma, till saluhallen och köpa ingredienser. Sedan lagade vi maten ihop och lärde oss bland annat att göra äkta sangria och frittata. Hela aktiviteten var otrolig mysig och ett måste för alla som älskar mat.  Men för mig var aktiviteten ”Canyoning” den mest speciella upplevelsen. Jag fick verkligen utmana mig själv samtidigt som naturupplevelsen var fantastisk, säger Emelie.

Jamones_624x395.jpg

Här kan du läsa programupplägget som projektledarna på Reed & Mackay har tagit fram efter sin studieresa. Detta anpassas självklart efter önskemål om innehåll och konferenstid.
Kontakta Reed & Mackay för prisexempel


Topplista – Alicante som grupp- och konferensresmål

 1. Sol och värme i stort sett året runt
 2. Perfekta flygförbindelser (direktflyg från Göteborg, Stockholm och Köpenhamn)
 3. Bra prisbild (reskassan räcker ofta längre i Alicante än t.ex. Barcelona)
 4. God mat och dryck
 5. Många och roliga aktiviteter för både små och stora grupper
 6. Lagom stor stad med promenadavstånd till det mesta
 7. Fin strand mitt i stan
 8. Bra shopping och nöje
   

De mest populära gruppaktiviteterna i Alicante

 • Utflykt till olivgård
 • Paellaworkshop
 • Gastronomisk promenad
 • Tapasworkshop
 • Kulturell skattjakt
 • Utflykt till vingård
 • Vandring med lokal guide
 • Canyoning (vandra, klättra och fira dig ned)
 • Mountainbiketur
 • Segway
 • Fästningen Santa Barbara (går att hyra exklusivt för middagsarrangemang)


Kontakta Reed & Mackay för prisexempel och förslag på en grupp-och konferensresa

Förslag på konferenspaket

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.