Resia har nu ändrat namn till Reed & Mackay. 

Affärsresor gör jobbet roligare

Att resa i jobbet är något svenskarna uppskattar. Hela 38 procent av svenska affärsresenärer tycker att jobbet blir mer spännande och roligt. Det visar en ny undersökning av TNS SIFO på uppdrag av Reed & Mackay Företag. En dryg tredjedel uppskattar också att de får lära känna människor från andra städer och länder samt att de kan äta frukost i lugn och ro på affärsresan. Endast 5 procent av svenskarna som reser i jobbet uppger att de inte tycker om det.

Lista längre ner på sidan: "Därför gillar svenskarna att resa i jobbet"

– Ofta lyfts baksidorna med att resa mycket i jobbet. Nu visar undersökningen att många affärsresenärer tycker att det är positivt och utvecklande både i sin yrkesroll och på det privata planet. Man får chans att upptäcka nya resmål och kan umgås med kollegor och partners i samband med sin affärsresa. Det jobbigaste med affärsresorna är ofta resandet i sig, men väl på plats verkar affärsresenärerna trivas väldigt bra, säger Karin Wadmark, produktchef för Reed & Mackay Företag.  

Enligt undersökningen från TNS SIFO är inspirerande möten också något som affärsresenärer uppskattar. Likaså att jobbresorna ofta innebär möten med människor från andra städer och länder. För många är en lugn hotellfrukost samt en kväll med kollegor och/eller affärspartners det bästa med att resa i jobbet (28 procent resp. 21 procent). Att man får uppleva nya kulturer/miljöer är också något som svenska affärsresenärer uppskattar.

– Många har en stressig vardag här hemma. På affärsresan kan man ofta få en lugnare start på dagen och många passar på att njuta av en god hotellfrukost. När arbetsdagen är slut vill man ofta ta det lugnt på hotellrummet innan man träffar kollegor eller affärskontakter senare på kvällen. Hemma är det däremot många vardagsmåsten man ska ta tag i efter jobbet, säger Karin Wadmark.

Planera ditt nästa affärsmöte Kontakta Reed & Mackay

Därför gillar svenskarna att resa i jobbet

1. Mitt jobb blir mer spännande och roligt
2. Jag får delta i inspirerande möten
3. Jag knyter kontakter med människor från andra städer och länder
4. Jag får äta hotellfrukost i lugn och ro
5. Jag får umgås med kollegor och/eller affärspartners på kvällarna
6. Jag får uppleva nya kulturer/miljöer
7. Jag slipper alla vardagsmåsten där hemma
8. Jag får sova ensam på hotell
9. Jag får äta på restaurang
10. Jag kan jobba undan på kvällarna

Detta gör affärsresenären när jobbet är avslutat

1. Tar det lugnt och tittar på tv/läsplatta på hotellrummet
2. Ringer sin partner/familj/vän
3. Upplever sevärdheterna som finns i staden
4. Går och tränar
5. Sitter på en bar eller restaurang

Affarsresenar_chicago.jpg

Undersökningen är genomförd av TNS SIFO. 1 120 intervjuer utfördes på ett riksrepresentativt urval av kvinnor och män i åldern 18-79 år och som har minst två resdagar om året.
 

För mer information, kontakta gärna:

Karin Wadmark, produktchef för affärsresor Reed & Mackay AB
tfn: 0706-53 60 15 
e-post: karin.wadmark@reedmackay.com
 

Kontakta Reed & Mackay gällande affärsresor, möten, events eller konferens

Läs mer om Reed & Mackays företagstjänster

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.