Resia har nu ändrat namn till Reed & Mackay. 

”Förutsättningslösa möten är förbjudet”

Hon är vinnare av titeln ”Årets kvinnliga talare 2016” och kämpar för barns rättigheter. Där emellan snackar hon retorik i tv, skriver på sin nya bok, bloggar på mama, gör chins på gymmet…Och springer på möten. Men att boka ”ett förutsättningslöst möte” är förbjudet i hennes värld.

Lista längre ner på sidan: Elaines topp 5 för ett framgångsrikt möte

– De flesta har inte tid för det och det blir ingen bra start på ett möte. Var ärlig och berätta om ditt syfte istället. För mig har det varit mitt knep för framgång, säger Elaine Eksvärd.

Och framgångar har Elaine Eksvärd haft gott om – både med sina böcker, sitt retorikföretag ”Snacka snyggt” och alla föreläsningar för tusentals människor. Under 2017 ska hon fortsätta sin kamp för barns rättigheter och sexuella övergrepp. Hon jobbar också intensivt med sin nya bok ”Vi måste prata”.

– Den handlar om våra största kommunikationsutmaningar i vardagen just nu. Idag kanske det inte är att tala inför folk som skrämmer oss mest. Att ge feedback, kallprata och blotta sina behov är exempel på annat som skrämmer oss. Otroligt intressanta frågor, säger Elaine Eksvärd.

Just kallprat är något hon lyfter som oerhört viktigt på ett affärsmöte. Det är något man aldrig ska underskatta.

 – Mötet börjar redan när man tar i hand och kallpratar vid kaffemaskinen. Även om det är en receptionist som tar emot besökare ska man alltid investera tid i ”kaffesnack”. Man får en känsla för personen man ska träffa och det tjänar man på under mötet, säger Elaine Eksvärd. 

Lika betydelsefullt är det att lyfta varandras roller och etablera varje person i rummet. När man berättar om sig själv ska det vara trovärdigt och relevant för mötet. Men personligheten får gärna komma fram.

– Studier visar att det oftast är personligheten som avgör framgången i ett affärsmöte. Vilket intryck man får av en person och vilken magkänsla man får är oerhört viktigt.

Planera ditt nästa affärsmöte Boka föreläsare till ditt event via Reed & Mackay


Elaines topp 5 för ett framgångsrikt möte

 1. ”Power poses” på toaletten 
  ”Det är bästa knepet om man är nervös och osäker före sitt affärsmöte. Sträck på dig och ta fram din bästa hållning – redan innan du kliver in på mötet. Kroppsspråket är en viktig del i självsäkerheten”.
   
 2. Investera i kaffesnacket
  ”Mötet börjar redan vid kaffesmaskinen. Om ditt företag har en receptionist som tar emot ditt besök – se till att du alltid investerar tid för kallprat vid kaffet före mötet. Försök att få en känsla för vilken slags personlighet din affärskontakt har. Kallprata så att det blir varmprat”.
   
 3. Sätt mål
  Börja mötet med att komma överens om målet för mötet och hur lång tid ni har på er. Lyft varandras förväntningar och låt alla presentera sig. Tänk på att berätta det som är relevant för mötet, men låt gärna din personlighet komma fram”.
   
 4. Lyssna och var tydlig
  Var noga med att låta alla komma till tals – även de som är lite tystare. Var tydlig och rak i din kommunikation för att undvika missförstånd – linda inte in något. 
   
 5. Summera mötet
  ”Att sammanfatta vad ni har kommit fram till är jätteviktigt. Har alla uppfattat det likadant och vad är nästa steg”?


Elaine-Eksvard-624x395.jpg


ELAINE EKSVÄRD

Familj: Maken Gustav, som också är vd på ”Snacka Snyggt” och Elaines agent, samt barnen Matheo och Evelyn.
Yrke: Retoriker, föreläsare och författare.
Aktuell: Med sin nya bok ”Vi måste prata” och kamp för barns rättigheter. Vinnare av titeln ”Årets kvinnliga talare 2016” och bloggar om sitt liv på Mama.
Läser helst: Facklitteratur – just nu en bok om uppfostran.
Tränar för att: Hålla längre och må bättre. Viktigast vad kroppen kan göra – inte hur den ser ut.
Inrättat mobilparkering hemma: För att den ständiga tillgängligheten är osund och för att vara närvarande för barnen. Hela familjen mår bättre. 

Kontakta Reed & Mackay inför ditt nästa möte, event eller konferens

Läs mer om Reed & Mackays företagstjänster

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.