Resia har nu ändrat namn till Reed & Mackay. 

Konferens på Lidingö

Skogshem & Wijk – En plats skapad för möten

Boka en trygg och mer hållbar konferens på fina Skogshem & Wijk på Lidingö. Det här är den perfekta platsen för ett grönare möte, i naturen men nära storstaden. De har också gjort ett grundligt arbete med att anpassa sig och vidtagit de åtgärder som uppfyller de krav vi ställer på våra leverantörer för att skapa en trygg och säker mötesmiljö utifrån ett Covid-19 perspektiv. Skogshem & Wijk erbjuder hela 50 varierande konferens- och mötesrum vilket gör att det finns stora möjligheter till att dela upp gruppen i olika lokaler och streama mötet mellan lokalerna. För att skapa extra trygghet finns också möjlighet till att bo och konferera i ett eget hus med eller utan egen ingång. Boendet är väl anpassat för en effektiv konferens, oavsett den är stor eller liten. Dessutom har anläggningen bra förbindelser till Stockholm.

Skogshem & Wijk hittar du på det vackra Elfvikslandet ute på Lidingö. Anläggningen ligger vackert inbäddad bland träd och ängar med vattnet inpå knuten. Det är en färgglad, fantasifull och händelserik plats för människor och företag som vill mötas, utbildas, konferera eller kanske fira något speciellt.

En plats skapad för möten – det var visionen när arkitekten Anders Tengbom utformade Skogshem och Wijk i slutet av 50-talet. Sedan 2009  är mötesanläggningen certifierad och miljögodkänd genom samarbete med Svanen, EU Ecolable och Miljömärkning Sverige. De senaste certifieringarna är IACC`s Green Star Certifiering och Kranmärkt. Varje år rapporterar Skogshem & Wijk sitt miljöarbete för att upprätthålla och utveckla det ständigt pågående miljöarbetet och de förbättringar som gjorts under verksamhetsåret. ”Rädda världen lite grann varje dag” är mottot.

Sedan januari 2013 drivs ca 95% av uppvärmningen av den dryga 11.000 kvm stora Wijkbyggnaden via bergvärmeanläggningen. När värmen och energin har använts ur vattnet från berget, används det nedkylda vattnet för att driva kyl- och frysanläggningar. Sommaren 2018 fortsatte arbetet med att minska klimatpåverkan från Skogshem & Wijk genom att bergvärme och returkyla även drogs in i den ursprungliga Skogshemsfastigheten.

Närheten till både natur och Stockholms innerstad möjliggör en både effektiv, avslappnad och mer hållbar konferens. Kommer ni med tåg tar det 20 minuter från Stockholms Centralstation ut till Skogshem & Wijk.

Läs mer om boende, programförslag och aktiviteter i menyflikarna.

Beställ kostnadsfri offert

Skogshem_Bryggan_624x395.jpg

Boende på Lidingö

Skogshem & Wijk ****

Skogshem & Wijk har 222 rum fördelat på 161 enkel- och 61 dubbelrum, med totalt 290 bäddar. Alla rum är renoverade i omgångar, nu senast med 28 nya dubbelrum som stod klara i början på augusti. Två av rummen har egna mötesrum och ett av rummen har en bastu. Det finns möjlighet att hyra hela huset exklusivt med boende och mötesplats för upp till 30 personer. I möjligaste mån har anläggningen valt att renovera möbler, återanvända tyger och restaurera istället för att kasta och köpa nytt.

Här finns hela 50 unika konferens- och mötesrum i olika storlektar och med olika utformning. Allt från det lilla grupprummet för 2 personer till den stora Event Arenan för 550 personer personer i normala fall men idag är den Covid-19 anpassad och rekommenderad för max 200 personer i biosittning. Detta innebär att det finns stora möjligheter till att dela upp gruppen i olika lokaler och streama mötet mellan lokalerna. Med hjälp av extern samarbetspartner finns också möjlighet till digitala möten och hybridmöten. Det finns lounger med skärgårdsutsikt samt restauranger, bar, 4 gym och varm utomhuspool. 

Skogshem & Wijk är en plats skapad för möten med trivsel, tradition & kvalitet som ger dig och din grupp Business Energy, där rörelse och en liten paus är viktigt. Ett exempel på detta är att anläggningens hälsoinspiratör tittar förbi under konferenspasset för att uppmuntra till rörelse samt servera energishots.  Det finns också alltid tillgång till gåstavar, cyklar, pingis- & biljardbord, 3 & 5-kilometers spår, den vackra energigivande naturen samt en rafflande tipspromenad och mycket mer. Gästerna har alltid tillgång till den varma utomhuspoolen som håller ca 35 grader året om med hjälp av bergvärme, samt bastu & relax. Ett av anläggningens fyra fullt utrustade gym är beläget utomhus. Skogshem & Wijk kallar detta för mervärden och de ingår alltid för dig som gäst.

Beställ en kostnadsfri offert

sverige-lidingo-skogshem-wijk-konferenslokal_624x395px.gif

Programförslag

Dag 1

Från Stockholms innerstad tar ni båten ut till Skogshem & Wijk på Lidingö. På bryggan möter er konferensvärd upp och hälsar er välkomma med en kopp kaffe. Njut av miljön och lite avslappnat småsnack - en bra start på dagens konferenspass.

Innan konferensen startar får ni en kort presentation och säkerhetsgenomgång av er konferensvärd då säkerhetstänket på Skogshem & Wijk är stort. Är ni i behov av genrep och genomgång av presentation och teknik, så finns alltid en tekniker på plats för att hjälpa till vid behov. Oavsett vilken möblering ni väljer, bio- skol- eller rundabords sittning är sannolikheten stor att ni sitter på en återvunnen stol. Som ett led i sitt hållbarhetsarbete jobbar Skogshem & Wijk i den mån det går med att klä om och restaurera möbler istället för att kasta och köpa nytt.

Lunch serveras i matsalen och består av en vegetarisk buffé bestående av soppa, vegetarisk varmrätt, stort salladsbord samt hembakat bröd, ost och frukt. Köket strävar efter att så långt som möjligt välja råvaror utifrån det ekologiska, närproducerade och säsongsanpassade utbudet.

Efter en heldagskonferens behöver både kroppen och hjärnan slappna av – möjligheterna och utbudet är stort. I omgivningarna finns fina löpar- och promenadspår i vacker miljö och gåstavar finns tillgängliga i receptionen. Eller varför inte utmana kollegorna i frisbeegolf, boule eller pingis?

Ni möts sedan upp för en gemensam välkomstskål innan ni serveras en välkomponerad 3-rätters middag i en av anläggningens tre matsalar.

Dag 2

Ny dag och nya möjligheter! Efter ett gemensamt träningspass på morgonen, väl anpassat efter allas kondition och träningsvana, serveras en energigivande frukost med mycket gott att välja på och stor tonvikt på ekologiskt. Nybakat bröd, varierade pålägg, varma rätter som bacon, kokta ägg, hemgjord äggröra av ekologiska ägg, grillade tomater och gröt samt flingor, gryner, filer, yoghurt med mera. Givetvis finns också KRAV odlat kaffe av olika sorter, choklad, teer, bärdrycker, vatten, mjölk och juicer. Laktos- och glutenfria alternativ finns alltid på frukostbuffén.

Efter frukost startar ni igång dagens konferenspass som sedan avslutas med lunch. Till lunchen har ni möjlighet att välja mellan vegetariskt, fisk eller kött.

Eftermiddagen vigs åt att stärka teamet och företagskulturen och skapa härliga gemensamma minnen. Vad kan vara en bättre aktivitet än kappsegling? Här får ni samarbeta samtidigt som ni har kul tillsammans.

Båtarna är 9,2 meter långa och specialbyggda för att segla med kunder och delta i tävlingar. Det krävs ingen tidigare seglingserfarenhet eller särskilda fysiska krav, alla kan vara med. Ombord på varje båt finns en erfaren coach som säkerställer att alla lagen tar sig runt banan på ett snabbt och säkert sätt. Det spelar ingen roll om ni aldrig har seglat! Tack vare det unika läget vid vattnet på Lidingö genomförs aktiviteten bara ca 150 meter från huvudentrén. Ni får uppleva en annorlunda relationsstärkande aktivitet som ger möjlighet till reflektion över ert lags förmåga att kommunicera, samarbeta och agera. Precis som när man kappseglar på riktigt helt enkelt!

Efter avslutad tävling blir det After Sail nere vid klipporna, Ni avnjuter en härlig grillbuffé i tältet La Terassa.

Programförslag

Dag 3

Efter en härlig frukostbuffé, med mycket gott att välja på, är det dags att knyta ihop säcken med en föreläsning i event arenan.

Deltagarna delas in i grupper för olika works shops som är fördelade i olika grupprum. Det kreativa och energigivande arbetet pågår under hela dagen, för att avslutas med några kluriga teamövningar där både fantasi och allmänbildning sätts på prov.

Dagen avslutas med en härlig lunch där ni kan välja på vegetarisk lunch, fisk eller kött. Därefter är det gemensam transfer med buss in till Stockholm C för vidare resa hem med tåg.

 

Tilläggsaktiviteter

Checkpoint Challange
Varje lag får låna en surfplatta som blir lagets hjälpmedel under hela aktiviteten. Här gäller det att samla så mycket poäng som möjligt! Genom spelet i plattan får varje lag en karta med ett antal checkpoints som är utplacerade inom området. Lagen ska sedan hitta checkpoints, lösa uppdrag och på så sätt samla poäng. Under spelets gång kan de olika lagen se var de andra lagen befinner sig och ser även vilka checkpoints som försvinner till konkurrenterna om de inte är tillräckligt snabba Lagen kan få poäng på två olika sätt, dels genom att ta checkpoints, dels genom att lösa uppdrag. Det gör att strategi och kommunikation är ett måste för laget!

På Spåret
En aktivitet som lånat inspiration från STVs format ”På Spåret” och skapat en egen variant av det populära programmet. En spelledare tar er runt  Sverige och sen vidare ut i världen. Indelade i lag tävlar ni mot varandra under resans gång. Med ledtrådar och bilder som rullar på skärmen ska lagen försöka lista ut vilken stad vi befinner oss i och även svara på följdfrågor om staden. På Spåret passar utmärkt som ett avbrott i konferensen, under en middag eller som kvällsunderhållning.

Walk & Talk
Ta med mötet ut i naturen – Walk & Talk är perfekt när ni vill öka kreativiteten. Ni får grundläggande instruktioner om stavgångens positiva egenskaper för kroppen och hur ni får ut mesta möjliga. Genom att gå med stavar ökar träningseffekten avsevärt jämfört med en vanlig promenad.

Matlagning utomhus
Att laga mat tillsammans är både mysigt och utvecklande, men också en väldigt bra övning för gruppdynamiken. I denna aktivitet får ni både utrustning och råvaror till en riktigt härlig utomhuslunch/middag som ni själva får sätta ihop med hjälp av Muurikkapannor.

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Reed & Mackaykontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.