Resia har nu ändrat namn till Reed & Mackay. 

Konferens i Åre

Konferera i Skandinaviens största skidort

Åre är en liten bergsby i Jämtland, belägen vid foten av berget Åreskutan och vid Åresjöns strand, 1420 meter över havet. Vildmarken finns bara 15 minuter från torget.

I Åre möts lokalbor, entreprenörer, investerare, konferensdeltagare, partyfolk, naturälskare och turister från hela världen. Resultatet är både metropol och by på samma gång. Här finns storstadspuls men också upplevelser för alla tillfällen.  Närheten till naturen ger fantastiska möjligheter till utomhusaktiviteter och äventyr som förgyller upplevelsen av konferensen.

I byn finns flera aktivitetsbolag med specialistkompetens kring aktiviteter och omgivande natur. De skräddarsyr aktiviteter för ert företag. Från äventyrligheter som forsränning, zip-line och mountainbike till lugna vandringar på Åreskutan med utsikt över västra Jämtlands fjällvärld.

I Åre finns 65 restauranger och barer. Utbudet är med andra ord större här än i många svenska städer. Detta saknar motsvarighet i den svenska fjällvärlden.

De allra mest inspirerande mötesrummen finns på fjället men det finns flera hotell som erbjuder konferensrum. Kapaciteten är allt från 8 till 1500 personer. För den som vill koppla av eller träna inomhus finns även hotell med SPA, gym, träningsklasser, pool och bastu.

Det är smidigt att ta sig till Åre med såväl tåg som flyg.

Beställ en kostnadsfri offert

Vandring_Åre_624x395.jpg

 

Boende i Åre

Holiday Club Sports & SPA Hotel ****

Holiday Club Åre är ett fyrstjärnigt hotell med bästa läget mitt i byn mellan fjällen och Åresjöns strand.  Hotellet erbjuder 17 flexibla konferensrum för 8 – 1500 personer. Det här är ett optimalt alternativ för företaget som vill ha ett aktiv konferens i avkopplande miljö. Samtliga av hotellets 244 rymliga rum, varav de flesta är nyrenoverade, har en hänförande utsikt över Åreskutan eller Åresjön. 
Hotellet har anpassat sig och vidtagit åtgärder och uppfyller de krav vi ställer på våra leverantörer för att skapa en trygg och säker mötesmiljö utifrån ett Covid-19 perspektiv. Förutom att följa våra myndigheters rekommendationer gällande avstånd i restauranger, konferenslokaler och allmänna ytor erbjuder de bl.a. mer flexibla villkor gällande betalning och avbokning, möjlighet till logi i ”egen korridor” för er grupp, möjlighet till digitala möten/ hybridmöten tillsammans med extern teknikpartner etc.

Hotellet har två restauranger vilket innebär en större flexibilitet gällande möblering och möjlighet att hålla avstånd. På  den nya restaurangen Grow är grönsakerna och råvarorna noga utvalda för att göra gott för både den egna hälsan och allas vår miljö. Maten är skapad för gemenskap och nyfikenhet.

När pauser från konferens och skidåkning önskas finns här ett 800 kvm stort SATS-gym samt träningsklasser, spa-, bad- och bastuavdelning och en fantastisk yogastudio med panoramautsikt över fjällen. För konferensgästen ingår alltid entrén! 

Fakta: 
Maxkapacitet i största konferenslokalen är normalt 210 personer i biosittning, Covid-19 anpassat antal är ca 100 personer.
​Maxkapacitet i ”Arenan” är normalt 1000 personer i biosittning, Covid-19 anpassat antal är ca 500 personer.

Programförslag

Dag 1

Det är smidigt att ta sig till Östersund-Åre med tåg eller flyg. När vi väljer tåget får vi tid till umgänge och konferens ombord på tåget. Tågstationen ligger mitt i byn med kort gångavstånd till hotellet. Alternativt tar vi flyget och då går transfern på en timme medan vi njuter av det vackra Jämtländska landskapet som far förbi utanför bussfönstren.

Efter incheckning och ombyte välkomnas vi av en instruktör som bjuder på energi genom så kallad ankomstträning. Det är ett okomplicerat träningspass utomhus vid Åresjöns strandkant med Åreskutan som kuliss. Efter passet fyller vi på med god mat på restaurang Grow, möjlighet att sitta avskilt finns.

Under eftermiddagen har vi konferens på hotellet.

På kvällen tar en lokal guide med oss på byvandring som avslutas med middag på en restaurang i byn. Här finns också möjlighet att abonnera exklusivt för ert sällskap beroende på antal och budget.

Dag 2

Den som önskar kan inleda dagen med morgonsimning eller yoga. Båda alternativen bjuder på panoramautsikt över Åresjön och fjällen. Alternativt tankar vi frisk luft på ett joggingpass längs Åresjöns strand. Oavsett vilket vi väljer belönas vi med en stor fjällfrukost på hotellet.

Den här dagen tar vi kabinbanan upp på Åreskutan och låter fjället bli en del av mötesrummet genom en så kallad walk&talk-konferens. Utöver ökad inspiration och kreativitet ger upplägget energi och ökad gemenskap hos deltagarna. De vackra vyerna får vi på köpet!  Erfarna vandringsguider med god lokalkännedom kommer att finnas med under hela dagen. Längs med dagens vandringsled finns stationer där grupperna tar pauser. Det bjuds lokala produkter i form av ost, charketurier, choklad och dryck.

Den gemensamma lunchen består av grillning vid en vacker fjällsjö och anordnas av guiderna.

Åter på hotellet summeras resultatet av dagens vandringskonferens innan vi kopplar av i hotellets spa.

Kvällens middag innebär ren och skär matglädje på Holiday Club’s restaurang Grow. Därefter sover vi garanterat gott i fjälluften.

Programförslag

Dag 3

Idag upptäcker vi Åre och den vackra naturen på två hjul. Våra lokala guider möter upp med mountainbikes utanför hotellet.  Eftersom vi lånar el-mountainbikes kan vi njuta av cyklingen utan ansträngning även när det går uppför. Lunch-stoppet äger rum på genuia Buustamons Fjällgård som ligger 732 meter över havet. Köket omnämns ofta som ett av Åres bästa och maten innehåller främst jämtländska råvaror. Buustamon har även ett av Sveriges minsta lagliga brännerier. För de som önskar arrangerar de gärna en provsmakning av bränneriets egna snapsar.

För den som inte fått nog av cykling kan guiderna ta med er upp på Åreskutan och prova några av Åres berömda downhill-banor nedför berget. Garanterat vacker utsikt i kombination med pirr i magen.

Vi avslutar dagen med en minnesvärd BBQ-middag vid Åresjöns strand. 

Dag 4

Utcheckning från hotellet. Även hemresedagen blir en dag med upplevelser. Bussen tar oss till unika Njarka Sameläger. Utöver det vackra läget på en udde vid en sjö får vi ta del av genuina och varma människor som berättar och delar med sig av sin samiska kultur och historia. Här får vi även prova på lassokastning, bakning av glödkakor, beredning av renskinn m.m.

På väg tillbaks mot Åre så stannar vi för lunch vid Tännforsen. Det är en otrolig upplevelse att se de stora vattenmängderna forsa utför Sveriges största vattenfall.

Efter lunch går bussen tillbaka mot Östersund för vidare färd hemåt. Om det finns några chokladfantaster i sällskapet rekommenderas ett stopp vid ett av Åres riktiga smultronställen, Åre Chokladfabrik. Här tillverkas handgjorda praliner, tryfflar och kolor sedan 1991.

Därefter är det dags att tacka Åre för denna gång och med förhoppning om ett snart återseende.

Tilläggsaktiviteter

·         Forsränning är en perfekt, koncentrationskrävande och fartfylld teambuildningsaktivitet med vacker natur och fjällen som fond.

·         Forskajak på Indalsälven är en skön naturupplevelse som passar även nybörjare.

·         SUP, stand up paddleboard är en ny, härlig motionsform som även brukar innefatta en del skratt och massor av vackra vyer från Åresjön.

·         ”Mountain Cart”. Här väljer vi själva om det ska gå lugnt & fint eller i full fart nedför Åreskutan.

·         Grott-turer i Bergsjögrottan eller Kvarnbäckslabyrinten bjuder på både spänning och äventyr.

·         Bastuflotte på Åresjön är som balsam för både kropp och själ.

·         Fisketur på Åresjön där du provar fiskelyckan i sällskap med en lokal guide.

·         Skärmflygning där vi tillsammans med en erfaren guide flyger tandem från Åreskutan.

·         Zip-line. Banan är 60 m hög, 350 m lång och hastigheten är 75km/h. Vågar du?

·         Ölprovning på ett lokalt mikrobryggeri är uppskattat av ölfantasterna i sällskapet.

 

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Reed & Mackaykontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.