Resia har nu ändrat namn till Reed & Mackay. 

Konferens i Varberg

Mer hållbart och endast 52 steg från havet

Varbergs Kusthotell är en mer hållbar konferensanläggning som ligger femtiotvå steg från havet i vackra Apelviken i Varberg på Västkusten. Hit är det enkelt att åka på en grönare och tryggare konferensresa! Varbergs Kusthotell arbetar aktivt med att skapa en så trygg och säker mötesmiljö som möjligt utifrån ett Covid-19 perspektiv och har anpassat sig och vidtagit åtgärder som uppfyller de krav vi ställer på våra leverantörer.

Här konfererar ni i en inspirerande miljö med havet och naturen som närmsta granne. Lokalerna är spridda i olika hus för att skapa rätt förutsättningar för varje enskilt möte. Det finns också möjlighet att bo, konferera och mingla i en helt egen villa, vilket tillför en extra trygghet för er och era deltagare.

I Varberg och i anslutning till hotellet finns många möjligheter till både hållbara, trygga och inspirerande aktiviteter som stärker gruppen, bidrar till engagemang och delaktighet och skapar gemensamma upplevelser och minnen. En viktig ingrediens i en tid som denna.

Varbergs Kusthotell är en Svanen-märkt anläggning som visar omsorg både för närmiljö, vår globala miljö, för medarbetare och gäster. Ett viktigt mål är att verka för en hållbar framtid och att jobba aktivt för ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet.

Varbergs Kusthotell arbetar utifrån tre viktiga målsättningar gällande hållbarhet. Såhär säger de själva:

1. Vi följer de hårda krav som den nordiska miljömärkningen Svanen har satt upp för att vår verksamhets belastning på miljön ska vara så låg som möjligt.

2. Vårt hållbarhetsarbete ska ingå som en naturlig del i vårt dagliga arbete.

3. Vi arbetar både med långsiktiga och direkta insatser för att minska vårt klimatavtryck och vi stävar efter att kontinuerligt förbättra och utveckla vårt hållbarhetsarbete.

Se program- och aktivitetsförslag i menyflikarna ->

Beställ en kostnadsfri offert

 

Boende i Varberg

Varbergs Kusthotell ****

På Varbergs Kusthotell erbjuds boende och konferens i en fantastisk miljö året runt. Hotellet har totalt 132 rum och det finns bäddar för max 288 personer. Här finns hela 14 konferenslokaler i olika storlekar med en maxkapacitet på 220 personer i biosittning.

På hotellet finns också Sveriges enda Thalassospa med  havsvattenpool, ångbastu och flera olika basturum samt möjlighet till olika behandlingar.

Varbergs Kusthotell erbjuder också trevliga sällskapsutrymmen som lämpar sig väl för mingel, informella grupparbeten eller trevligt ”häng” med kollegorna.

Bläddra vidare i flikarna för programförslag ->

Programförslag

Dag 1

Ankomst under förmiddagen med tåg till Varbergs Station och vidare transfer till Varbergs Kusthotell.

Ni startar konferensdagen med en kort gemensam promenad utmed havet för att fylla på med energi och frisk havsluft. Denna promenad går, om så önskas, att förlänga och kan kompletteras med en frågeställning eller uppgift som skall diskuteras i mindre grupper. Det är ett perfekt tillfälle att relatera till innehållet och syftet med konferensen. Kaffe får ni med er ut, alternativt serveras detta i konferenslokalen när ni kommer tillbaka.

En vegetarisk lunch serveras i hotellets mysiga restaurang innan eftermiddagens konferens tar vid. Konferensdagen avslutas med ett avslappnande yoga-pass! Ni yogar ute på klipporna till ljudet av havets vågor – om vädret tillåter – i annat fall finns goda möjligheter även inomhus.

En välkomponerad middag bestående av MSC-märkt fisk kombinerad med närodlade säsongsråvaror serveras i hotellets restaurang. När det gäller restaurangen sätts hållbarhet i fokus genom att bland annat välja råvaror efter säsong, använda så stor mängd av råvaran som möjligt för att minska mat- och energisvinn, premiera närodlat och svenskproducerat, alltid erbjuda gröna alternativ samt minska matsvinn bland annat genom mätning av organiskt avfall.

Dag 2

Efter en god natts sömn kickstartar ni dagen med lite fysisk aktivitet innan frukost! Var och en får själv välja den aktivitet som passar bäst. Det kan till exempel vara en promenad eller joggingtur längs havet- som kanske avslutas med ett dopp i detsamma? Eller kanske ett yogapass eller en runda på gymmet.

När ni fyllt på med frisk luft och väckt upp kroppen är ni välförtjänta av en härlig frukost i hotellets restaurang innan ni kör igång dagens konferenspass.

Konferensen avslutas med vegetarisk lunch och därefter är det dags för gemensam aktivitet som vi skräddarsyr för just er grupp.

En enkel men väldigt rolig aktivitet där vi tar avstamp i hållbarhettänket är Team Sup. Här får ni sätta er samarbetsförmåga på prov. Varje bräda paddlas av 4-8 personer samtidigt och här gäller det verkligen att ni samarbetar och samordnar era färdigheter för att komma runt banan och först i mål. Önskar ni en lugnare aktivitet går det givetvis att välja en gemensam turpaddling istället. Aktiviteten kan genomföras vår, sommar och höst.

Efter en eftermiddag som stärkt teamkänslan, ställt krav på samarbete och bjudit på många härliga skratt samlas vi i baren för något värmande.

Senare serveras en middag komponerad av säsongsbetonade, närproducerade och noga utvalda råvaror i restaurangen.

Bläddra vidare i flikarna för programförslag dag 3 och 4 ->

Programförslag

Dag 3

Efter en god natts sömn och en härlig frukost är det dags att summera och utvärdera våra konferensdagar innan det är dags att ta tåget tillbaka hem igen. Vi kommer att återvända till vardagen fyllda med ny energi, glädje och inspiration!

Bläddra vidare i flikarna för förslag på fler aktiviteter ->

Tilläggsaktiviteter

Wästkustens Mästare
Det här är en aktivitet som influerats av tv-serien Mästarnas Mästare. Gruppen delas in i lag där deltagarna får utmana varandra i skiftande grenar. Här mäts inte bara styrka utan även balans, strategi, fysik och reflexförmåga(!) Här finns aktiviteter för alla! Vi tävlar utomhus i den härliga miljön.

Dramatiserad vandring på Varbergs fästning
På den här aktiviteten får ni inblick i hur livet var på den danska fästningen i början av 1600-talet. Ni kastas rakt in i historien och får ta del av den dramatiserade vandringen ”Stolthet och Trolldom” där ni följer med huvudpersonerna i historien. Året är 1618 och det ryktas att kund Christian IV är på väg för att inspektera den nybyggda fästningen. En skärrad slottsherre får bråttom, alltmedan en skum figur smyger omkring längs slottsväggarna. Samtidigt sker det underligheter både här och där. Och vad är det med alla dessa ärtor?

Musik Quiz med livemusik
I samband med kvällens middag eller kanske när maten är uppäten, får ni vara med på ett underhållande och trevligt Musik Quiz. En proffsig musiker spelar hit efter hit samtidigt som ni får gissa och svara på frågor. En toppenaktivitet i all sin enkelhet- och något som alla kan vara med på!

Beställ en kostnadsfri offert

 

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Reed & Mackaykontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.