Resia har nu ändrat namn till Reed & Mackay. 

Hållbar konferens i Dalsland

Tillbaka till naturen!

Dalsland benämns ofta som ett "Sverige i miniatyr" med allt från slätter och jordbruk till berg och vildmark för att inte tala om alla vattendrag perfekta för fiske, paddling etc. Med frisk luft och massa utrymme erbjuder Dalsland annorlunda och naturnära men också mer hållbara och trygga konferenser. Att vistas utomhus i naturen har en positiv och inspirerande inverkan på människan och att förlägga sin konferens i "naturens rum" bidrar ofta till kreativa tankar och diskussioner, engagemang, delaktighet och skapar gemensamma minnen och upplevelser som stärker "Teamet". Dessutom är "ute" det "nya inne" och vill ni haka på trenden, då är Dalsland helt rätt. Här erbjuds boende och konferens i allt från Lappkåta till mer traditionell herrgårdsmiljö, lokalproducerad mat och hållbara aktiviteter för både laget och jaget som tex. mountainbiking, kanotexpeditioner, ridning, kyrkbåtar, vandring etc. Fokus ligger på hållbarhet, att skapa en trygghet bland deltagarna utifrån ett Covid-perspektiv och bidra till gemensamma upplevelser och minnen som stärker teamet.

Beställ kostnadsfri offert

Boende i Dalsland

Baldersnäs Herrgård

Baldersnäs är en anrik herrgård vackert beläget på en halvö i Laxsjön och omgiven av en stor och vacker park som är inspirerad av Englands fantastiska trädgårdar. Här blandas charmen från sekelskiftet med dagens bekvämligheter på ett harmoniskt sätt. Herrgården har totalt 30 rum fördelade på herrgårdsbyggnaden där vissa av rummen är inredda med möbler från sekelskiftet eller i de nya flyglarna med utgång till gemensam terrass och utsikt över Laxsjön. Är ni en grupp på 30 personer i enkelrum eller 60 personer i dubbelrum så har ni herrgården i princip för er själva som såklart inger en extra trygghet. Här finns härliga sällskapsytor som bjuder in till social samvaro och möjlighet till grupparbeten i avslappnad miljö och flera luftiga matsalar som gör det möjligt för grupper att sitta avskilt och hålla avstånd. På Baldersnäs finns olika möjligheter till konferens både inom- och utomhus.  Inomhus finns två lokaler, som i Covid-anpassade sittningar, rymmer 15 personer respektive 75 personer. Om vädret tillåter kan man med fördel hålla konferensen utomhus på terrassen, i pergolan eller varför inte inkludera ett av konferenspassen under en "Walk & Talk" i Baldersnäs vackra omgivningar. 

Baldersnäs Herrgård har anpassat sin verksamhet utifrån gällande rekommendationer och restriktioner och uppfyller de krav vi ställer på våra leverantörer för att skapa en trygg och säker mötesmiljö utifrån ett Covid-19 perspektiv.

Beställ en kostnadsfri offert

 

Programförslag

Dag 1

Samling vid ert kontor för gemensam avresa med buss till Dalsland. För att öka tryggheten har vi valt att boka en större buss alt. två bussar som gör att deltagarna kan hålla avstånd också under transporten.

För att redan från start skapa trygghet bland deltagarna kan Reed & Mackay genom vår samarbetspartner ExpressCare erbjuda snabbtester för Covid-19 inför er avresa. Detta innebär att ExpressCare på förfrågan kommer ut till ert företag och genomför testerna innan avresa. Provresultatet får ni inom 30 minuter.

Under förmiddagen ankommer ni till Ödskölts rastplats, där vår samarbetspartner välkomnar er med utomhusfika och information om vad dagen har att bjuda på. Därefter är det dags för dagens första aktivitet där laget står i fokus och ställer krav på samarbete och kommunikation. Utmaningen består i att ro tvärs över sjön i stora kyrkbåtar. Dessa båtar användes för att underlätta för ortsbefolkningen att ta sig till kyrkorna som oftast låg belägna nära vattnet. Efter ca 1 tim landar ni vid "vildmarkscampen" belägen på en egen halvö i sjön där ni kommer tillbringa resten av eftermiddagen.

Outdoor lunch serveras och sedan startar dagens första konferenspass. Om vädret tillåter håller vi konferenspasset under bar himmel i naturens "egna rum" men vi som bor i Sverige vet också att vädret inte alltid är tillförlitligt. Då finns back up som Lappkåta eller inomhus med anpassad möblering utifrån gällande rekommendationer för att skapa en trygg mötesmiljö.

Konferenspasset avslutas med AW kring lägerelden med lokalproducerad öl och rökt viltkött. 

Efter en heldag utomhus hämtas ni upp med buss för transfer till Baldersnäs Herrgård för middag och övernattning. 

Gemensam middag på herrgårdens restaurang Öjentorps Kök som senast 2019 rekommenderades i White Guide. Menyerna reflekteras av herrgårdens omgivningar och av säsongen. Köket jobbar mycket med lokala råvaror, producenter från närområdet och inte minst från deras egen köksträdgård. På Baldersnäs Herrgård finns gott om utrymme i flera olika matsalar vilket skapar en trygg miljö. De har också anpassat möbleringen i respektive matsal och plockat bort vartannat bord.

Programförslag

Dag 2

För att få igång kroppen och fylla på energin efter en god natts sömn är en promenad, joggingtur eller varför inte ett gemensamt Yoga-pass i parken att rekommendera innan en härlig frukost på Herrgården.

Mätta och med påfylld energi startar ni igång dagens konferenspass. På Baldersnäs finns flera ljusa och luftiga konferenslokaler i olika storlekar. Möblering är såklart anpassad efter gällande rekommendationer för att kunna mötas på ett tryggt och säkert sätt. Om vädret tillåter finns möjlighet att konferera utomhus på herrgårdens terrass eller i dess pergola vilket ger konferenspasset en extra dimension och bidrar till kreativa diskussioner och idéer. 

Picknick fika i parken - kan med fördel kombineras med tex. ett grupparbete eller en fråga som skall diskuteras i mindre grupper.

Ni avslutar dagens konferenspass med lunch på herrgården innan ni hämtas upp för en eftermiddag med roliga och lagom utmanande lagaktiviteter i Dalslands vackra natur. De olika aktivitetsstationerna kommer att vara en mix av problemlösning och aktivitet med mer eller mindre fysisk utmaning beroende på gruppkonstellation. Målet är att samla och stärka gruppen, att jobba mot ett gemensamt mål men framförallt att skapa energi och en ha en rolig eftermiddag tillsammans med mycket skratt och glädje.

Eftermiddagen avslut med en härlig grillmiddag kring eldstaden vid kåtorna innan det är dags att åka tillbaka till Baldersnäs Herrgård för övernattning.

Dag 3

Efter en god natts sömn och en härlig frukost är det dags att summera dagarna i Dalsland.

Förmiddagen ägnas att summera dagarna och "knyta ihop säcken", detta kan såklart göras på olika sätt. I det traditionella konferensrummet, utomhus på terrassen eller varför inte i mindre grupper på en pick-nick filt i den vackra parken. Oavsett säkerställer vi att utrymme och möblering känns tryggt och säkert.

Gemensam lunch innan det är dags att lämna härliga Dalsland fyllda med energi, motivation och som en starkare grupp.

Tilläggsaktiviteter

Övernattning i Lappkåta
Vill ni utmana lite extra och skapa en unik upplevelse som ni garanterat kommer att minnas och samlas kring under lång tid? Då föreslår vi att byta ut första natten på Baldersnäs Herrgård, stanna kvar i naturen och övernatta i Lappkåta som är bäddad med granris och renfällar. Blir kontrasterna för stora så finns också möjlighet till den nya trenden "glamping" vilket innebär övernattning i Lappkåta men med uppbäddade sängar istället. Grillmiddag och gemytlig samvaro kring lägerelden, kanske att någon får i uppdrag att ta med gitarr och samordna kvällens underhållningen. Det finns också möjlighet att bada badtunna och nyttja bastun som ligger vid sjön. 

Kanotsafari
En gemensam kanotaktivitet där ni färdas genom Dalsland varierande vattendrag kan utformas på många olika sätt. Allt ifrån att paddla tillsammans med en guide och göra strandhugg för gemensam utelunch utmed strandkanten till lagövningar eller lagtävlingar där alla måste hjälpas åt och besöka olika stationer för att leverera ett slutresultat. Låt oss diskutera upplägg utifrån ert syfte och behov.

Snappsvandring
Halvön där Baldersnäs herrgård ligger är bedårande vacker och bjuder vilsam tystnad och utsikt över sjöglitter och ängar. Bland exotiska träd och kullar vilar berättelsen om hur drömmen om en engelsk park blev verklighet på mitten av 1800-talet.

Er guide möter upp på herrgården och tar er med på en promenad genom 200 år ut till Världens ände. Det var så Carl Fredrik Wærn döpte den yttersta spetsen på udden där hans vackra park låg, inspirerad av Englands fantastiska trädgårdar. Er guide kommer berätta om båthamnen, herrarnas badhus, Teaterkullen, Turkiska paviljongen och Ryttmästarkullen. Ni vandrar längs vattenbrynet och låter fantasin flöda bland parasoller och lekfulla anekdoter. Ungefär halvvägs väntar utvalda munsbitar från lokala producenter, årgångssnapsen med råvaror från Kroppefjäll och ett kort föredrag om smaksättning av snaps. För vad vore en snapsvandring utan inspirerande kunskap om vad som finns att plocka i skog och mark för att smaksätta sin egen snaps? Ett hantverk som ger nya smakupplevelser, vackra flaskor på hyllorna och förtjänar att lyftas långt från iskylda flaskor och sillburkar. Vandringen tar ca 3 timmar och avslutas i Sjögrottan nära herrgården, där familjen Wærn firade midsommar en gång för länge, länge sen.

Kanalbåt
Hyr en kanalbåt för en halvdag som hämtar upp er vid Baldersnäs Herrgårds brygga. M/S DALSLANDIA och STORHOLMEN trafikerar Dalslands Kanal mellan Håverud och Bengtsfors och på sträckan passerar ni 16 spännande slussar som lyfter båten hela 41 meter över Vänerns yta. Ni passerar det intressanta Håverud med den berömda kombinationen av landsvägsbro, järnvägsbro och akvedukt. De romantiska brukssamhällena, med sina slusstationer och herrgårdar ni passerar, knyts samman av vackra sjöar med orörd natur och rikt fågel- och djurliv. Välj att kombinera med lunch eller som en eftermiddagstur med dryck och tillbehör innan middag på herrgården.

Mountainbiking
Dalsland är känt för för sin vackra natur med skogar, vattendrag och vackra vyer. Här finns också många fina cykelleder i olika svårighetsgrader som kan anpassas utifrån gruppens ambition och nivå. I området kring Bengtsfors äger också mountainbike-tävlingen Dalsland X-country. Här finns en längre bana på 57 km och en kortare bana på 35 km som bjuder på fin utsikt, ringlande stigar kring sjöarna och pittoreska grusvägar. En mountainbike-aktivitet kan med fördel kombineras med en pick-nick lunch eller fika.

Ridning
Upplev Dalslands vackra natur från hästryggen - en frihetskänsla som är svår att slå. Turen anpassas efter tidsåtgång och nivå inom gruppen, allt från 1 timmes ritt i lätt terräng för nybörjaren till en hel- eller halvdag för gruppen som söker mer utmaning. De längre turerna visar upp det bästa av Dalslands natur och går genom skog, berg och dalar och svalkande bad för den som vill. Självklart kan man kombinera denna aktivitet med fika eller lunch ute i det fria.

Vill du ha en prisuppgift? 

Priserna för våra konferenspaket varierar beroende på säsong och kapacitet. Du är varmt välkommen att kontakta ditt lokala Reed & Mackaykontor för att få en kostnadsfri och skräddarsydd offert för just ditt företag.

Vi anpassar offerten efter just era behov och önskemål. På så sätt får ni de bästa förutsättningarna för en prisvärd och bra upplevelse. 

Gör en prisförfrågan

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.