Resia har nu ändrat namn till Reed & Mackay. 

Kongress i Visby

Gotland har 57 000 invånare året om och ca 950 000 besökare per år. På Gotland finns erfarenheten av att hantera stora möten och arrangemang. Här äger t ex Sveriges största politiska mötesplats – Almedalsveckan rum.

Gotland är en utmärkt mötesdestination med unikt läge, goda transporter, rikt kulturutbud, en fascinerande historia och storslagen natur. Den största staden är världsarvstaden Visby, en medeltida stad med ringmur, välbevarade gränder och byggnader från medeltiden och framåt, dessutom Sveriges restaurangtätaste stad. Gotland är nära och i Visby är allting inom promenadavstånd. Möten blir både personligare och effektivare då man inte behöver lägga tid på långa transportsträckor. Kongressanläggningen Wisby Strand har en kapacitet om 1000 deltagare med ett fantastiskt läge, omgärdat av en medeltida ringmur och storslagen havsutsikt samt promenadavstånd till hotellen.

Visby Airport ligger endast 15 minuters cykeltur och 5 minuters bilresa från centrum. Ca 70% av hotellrummen är miljöcertifierade. Kommunikationerna är mycket goda med 8-12 flygavgångar per dag och 3-5 färje-avgångar per dag. Direktflyg till Gotland året runt:
Bromma (35 min)
Arlanda (40 min)
Göteborg (60 min)
Malmö (60 min)

Sommarlinjer: Oslo, Helsingfors, Norrköping, Ängelholm, Umeå, Sundsvall

3 timmar med färja från Nynäshamn & Oskarshamn, sommartid även Västervik.

Kapacitet

Förteckning över stadens största möteslokaler.

Anläggning

Max biosittn.

Bankett

Donners Eventhall

400

350

ICA Maxi Arena

1500

900

Wisby Strand

1000

780

Boende

Förteckning över centralt belägna hotell.

Hotell

Avstånd till Wisby Strand

 

Antal enkelrum

Almedalens Hotell

100 m

 

18

Best Western Solhem Hotel

750 m

 

94

Best Western Strand Hotel

350 m

 

110

Breda Blick

800 m

 

20

Clarion Hotel Wisby

300 m

 

218

Donners Hotell

300 m

 

31

Hotell Gute

300 m

 

28

Hotel Helgeand

600 m

 

17

Hotell Stenugnen

300 m

 

20

Scandic Visby

1 km

 

214

Mottagning och Bankett

Förslag på några anläggningar med bankett och/eller mingelkapacitet.

Anläggning

Bankett

Bildstenshallen Gotlands Museum

150

Clarion Hotel Wisby

150

Donners Eventhall

350

ICA Maxi Arena

900

JODA Bar

130

Klosterlängan

100

LEVA Kungslador

150

Munkkällaren

200

S:t Nicolai, Kultudralen

600

Wisby Strand Congress & Event

780

Lokalt mervärde

Hansestaden Visby har genom sina unika kulturvärden blivit antagen av UNESCO som en del av Världsarvet. Den nästan 3,5 km långa ringmuren innesluter köpmännens gamla stenhus, kyrkor och gatunät. Visbys vackra kyrkoruiner finns kvar som minne av den rika medeltiden på Gotland och används för möten och evenemang.

Gotland är upplevelser! Ibland blir historien livs levande och bjuder in till fest, i medeltida ruiner, i en lada på landet eller i ett fiskeläge vid havet. Varför inte en middag i en av Visbys vackra kyrkoruiner? S:t Nicolai Kultudralen är en unik kyrkoruin mitt i Visby innerstad här arrangeras bankettmiddagar, mingel, sprakande eldshower, medeltida gästabud och andra sociala arrangemang. Gotland är välkänt för sin höga livsmedelsstandard, kulinariska upplevelser är en självklar del av ett möte här. Njut av lokala specialiteter som grillat lamm, sparris, ost från gårdsmejerier, tryffel och klosteröl.

Året runt arrangeras äventyr i Visbys torn och ruiner, gutniska lekar, cykel- och bussturer med kulinariska stopp, klättring från kalkstensklippor, badtunnebad, havsfisketurer, utflykter till Fårö i Ingmar Bergmans spår, guidningar och mycket mer.

Den som arrangerar ett möte väljer gärna en plats som har mycket att erbjuda olika smakriktningar. Då är Gotland ett tryggt val, här finns något för alla smaker.

Gröna möten

Region Gotland är en ekokommun och arbetar medfokus på: Energi och klimat, Vatten, Hållbara val och Naturens mångfald. Gotland har flest antal soltimmar, bra tillgång till biobränsle och är en av Europas bästa platser för vindenergi.

Såväl flyg som färjeförbindelser har miljöledningssystem som är certifierat enligt ISO 14001.
Båda arbetar regelbundet med att förvissa sig om att förbättra sitt miljöarbete och prioriterar att minska förbrukningen av fossila bränslen.

Mellan flygplats, färjeterminal, kongressanläggning och hotell är det gång och cykelavstånd.
15 minuters färd på cykel mellan Visby Airport och Visby centrum samt 5 minuter mellan färjeterminalen och Visby centrum. Kongressanläggning, hotell, sevärdheter och affärer finns på 5-10 minuters promenadavstånd. Vid flygplatsen och färjeterminalen erbjuds såväl cykeltransport som samåkning i elshuttle bussar samt miljömärkta taxibilar och bussar.

Gotland är Sveriges laddnings-tätaste region för elbilar, möjligheter att hyra elbilar finns. Laddningsstationer på utflyktsmål, hotell och andra boendealternativ över ön tillgodoser en flexibel hållbar transport.

Kongressanläggningen Wisby Strand innehar ett systematiskt miljöarbete och är medlemmar i GMIC (Green Meeting Industry Council). Anläggningen värms upp via havsvatten från Östersjön.

Majoriteten av restauratörerna på ön väljer närproducerade gotländska råvaror och många har ett nära samarbete med de gotländska gårdarna. Samtliga av de stora hotellen är miljöcertifierade.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.