Resia har nu ändrat namn till Reed & Mackay. 

Publicerat: 2019-04-12

Utmanande aktiviteter på ”hemmaplan”

GPS-challenge, löpteknikträning eller ”parkour för vuxna”? Man kan uppleva roliga och utmanande gruppaktiviteter även på nära håll.  Aktivitetsexperten Anders Möller tipsar om nya kreativa gruppaktiviteter som passar både stora och små företag.

– Friskvårdsrelaterade teambildande aktiviteter på konferensen har slagit igenom stort de senaste åren. Sport och hälsa är ju en trend överlag och det är tydligt att det blir viktigare i jobbsammanhang. På en konferens kan det handla om kreativa aktiviteter där medarbetarna tillsammans får utmana sig själva både fysiskt och mentalt, säger Anders Möller på More Activities, som är verksamma i Stockholm, Visby, Åre, Sälen och Palma.

Kreativ lagaktivitet blev aha-upplevelse

Utmanande lagaktiviteter behöver inte innebära svett och hög puls. Valet av innehåll på en konferens eller gruppresa handlar först och främst om syftet. Anders berättar om när de arrangerade en stor gruppaktivitet som var en del i budskapet på konferensen: Alla medarbetare är lika viktiga för företagets utveckling.

– Gruppen blev indelad i 90 lag. På en timme skulle lagen måla av en exakt kopia av ett mönster eller del av en bokstav som tilldelats dem. När alla hade lämnat in sina verk satte vi ihop bidragen till en stor tavla som då plötsligt gestaltade företagets resa. Budskapet var helt enkelt att varje pusselbit är viktig för helheten. Det blev en aha-upplevelse för hela gruppen.

”Som Pokémon Go – fast för vuxna"

Checkpoint Challenge är ett annat exempel på en annorlunda lagaktivitet med fokus på teamwork. Den innebär att man navigerar med hjälp av en surfplatta och tävlar mot varandra i lag.

– Det är lite som Pokémon Go – fast för vuxna och mycket roligare. Vissa grupper vill jaga så kallade check points i lugn promenadtakt och umgås under tiden. En tävlingsorienterad säljgrupp kanske vill ta så många de kan på kortast möjliga tid. Återigen, allt beror på vilken grupp det är och vad syftet är, förklarar Anders.

Fler artiklar om resor och möten

Personliga möten allt viktigare

Om man blickar längre in i kristallkronan tror Anders Möller att företag kommer ha ett ännu större behov av att träffas och göra aktiviteter tillsammans.

– Ju mer tekniken utvecklas, desto viktigare blir personliga möten. Det är tydligt att företagen hellre gör en aktivitet tillsammans än att lägga pengar på en extra övernattning. Och man behöver inte lämna Sverige för att skapa en minnesvärd konferensresa för sina medarbetare.

Team_624x395.jpg


Den trenden är också något som Reed & Mackay Företag bekräftar. Enligt Björn Wigge, Commercial Manager, har många företag minskat antalet fysiska möten som är lite kortare, men det gör att värdet av att träffas och umgås blir allt större.

– Det är viktigt för sammanhållningen att aktivera sig tillsammans. En ny arbetsgrupp behöver umgås på riktigt om de ska lära känna varandra. Det har snackats länge om att alla ”kör digitalt”, men det har inte blivit så. Träningstrenden är något vi ser tydligt bland kundernas efterfrågan. Många vill uppleva en resa som innehåller både konferens, umgänge och friskvård, säger Björn Wigge. 


Duellen_624x395.jpg


5 tips på utmanade gruppaktiviteter
 

 • Matlagningstävling utomhus
  Att laga mat tillsammans är mysigt och utvecklande, men också en bra övning för gruppdynamiken. Temabaserad matlagning är uppskattat, till exempel att bara använda vegetariska råvaror. En aktivitet där man också kan få in hållbarhetstänket i form av att deltagarna kan väga matavfallet under matlagningen.  
   
 • RIB-upplevelse
  Att åka RIB-båt är ett actionfyllt och härligt äventyr till sjöss som också är en uppskattad och populär aktivitet på en konferens eller kick off. En aktivitet som enkelt går att kombinera med ett stopp för mat och dryck. Eller varför inte göra båtturen till en Checkpoint Challenge.
   
 • Modern 5-kamp
  Lagtävlingar med femkamp har blivit en ny trend. Teambuildande aktiviteter sätter gruppens samarbetsförmåga på prov utan att övningarna behöver bli tunga eller fysiska. Kommunikation och samarbete är i fokus! Dela gärna in medarbetarna i lag och hämta inspiration av TV-program med spännande tävlingar.
   
 • Parkour för vuxna
  En ny fysisk konferensaktivitet som kan göras i både stadsmiljö och i naturen. Murar, trappor, stenar med mera används som hinder beroende på miljö och gruppens fysiska förutsättningar. Aktiva konferensaktiviteter är överlag en trend som håller i sig.
   
 • Skräddarsytt
  Att skräddarsy aktiviteter som passar just ditt företag och dina medarbetare är ett tips för en lyckad konferens eller kick off. Denna typ av aktivitet hänger ofta ihop med syftet på själva konferensen eller mötet.   

   

Vill du bolla idéer inför nästa konferens?


Mer att läsa om resor och möten:

Vad som händer när vi reser

Genom samtal med insiktsfulla människor som på olika sätt berörs av möten och resor i sitt arbete, tittar vi på effekterna av affärsresandet både ur ett ekonomiskt, miljömässigt och mänskligt perspektiv.

 

Följ oss på LinkedIn och genom att prenumerera på Reed & Mackay Företags affärsnyhetsbrev.

 

Till artiklarna

0771-91 91 91 Vill du veta mer?
OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.