Resia har nu ändrat namn till Reed & Mackay. 

Publicerat: 2019-01-30
Reed & Mackay Reseberättelser

Skönt häng i Sopot

Den första positiva överraskningen kommer redan på flygplatsen. Det är ljust, fräscht och trevligt! Väldigt fjärran från det slitna, grå och trista som jag minns av min första resa till landet 2008. Flygplatsen i Gdansk renoverades & byggdes ut 2012. Den är fortfarande både modern och snygg. Lokalbefolkningen är pigg, alert och artig och det intrycket består genom hela vår vistelse.​

Transfern till Sopot tar bara trettio minuter. Eftersom vi lämnade Kastrup strax efter åtta i morse så är vi incheckade och igång med vår konferens redan innan lunch. Snacka om tidseffektivt!

Nästa positiva överraskning är att allt är nära i Sopot! Staden är mycket mindre än jag väntat mig, allt ligger samlat. Det är enkelt att hitta och helt omöjligt att irra bort sig. Från den fina stranden och den bilfria strandpromenaden är det bara tio minuters promenad till utkanten av centrum. Men det är på den hippa och centrala gatan, Monte Casino, vi vill hänga. Här minglar vi med alla andra som vill synas. På sommaren är gatan överöst av uteserveringar och nattlivet sprudlar till sent. Under vintermånaderna flyttar restaurang- och barbesökare inomhus. Då lockar de fina butikerna och shoppinggallerian desto mer. Just shopping är en riktig hit i Polen. Inne i Sopot finns det flera köpcentrum och på vägen till Gdansk, en halvtimme bort, passerar vi hela fyra stycken.


Sopot_Monte_Cassino_street_624x395.jpg


Polen erbjuder en behaglig prisnivå. Jag shoppar ett par sneakers betydligt billigare än hemma. På fördrinken på det fyrstjärniga hotellet beställer vi varsitt glas gott rött för halva priset mot vad vi är vana. Det är guldkant! Hotellen håller genomgående hög kvalitet och vad gäller konferensfaciliteter finns det likväl nytt och high-tech som rustikt med högt i tak, kristallkronor, spa och trädgård.

Något jag också gillar med Sopot är att det, förutom de två högre pampiga hotellen på stranden, saknas höghus. Istället består staden av en varierad bebyggelse där lägenhetshus blandas med tjusiga hus och patriciervillor. En anrik kurort där många polska invånare spenderar sina semesterveckor. Staden går i sobra färger; grått, vitt och gult.


GettyImages_Sopot_Pier_163643044_624x395.jpg


I Gdansk däremot är husen mer färggranna och längs floden möts vi av mintgröna, aprikosa, mörkgröna och rosa fasader som varvas med de välbekanta tegelväggarna. Arvet från hansatiden syns tydligt och arkitekturen med sina vackra krusiduller hänför. Vi besöker ett mikrobryggeri och eftersom vi vill testa ytterligare ett bestämmer vi oss för att stanna en stund extra. Glada och trötta återvänder vi sedan, många timmar senare, till hotellet i Sopot. Det låga taxipriset gör det möjligt att roa sig i flera av städerna i trestadsområdet på samma resa. Dessutom är lokaltrafiken väl utbyggd med både pendeltåg och bussar mellan de tre städerna Gdansk, Sopot och Gdynia.

Resans mest oväntade höjdpunkt är när vi lunchar på restaurang Meridian Molo längst ut på den drygt femhundra meter långa piren i Sopot. Restaurangen är byggd som ett ägg med stora fönster ut över vattnet, vilket gör det till en mycket havsnära upplevelse. Servicen är superb, maten utsökt - och dessutom nyttig. Tallrikarna som placeras framför oss liknar små konstinstallationer. Ätbara blommor och annat vackert på faten. Att det är en liten restaurang med plats för enbart trettio personer förstärker känslan av lyx och exklusivitet. Här gäller det att boka bord i tid!

Tack vare Sopots trevliga storlek är det lätt att hålla ihop konferensgruppen under dagarna. Även under vår fria tid, då vi vimlar i centrum eller ger oss ut på egna små strövtåg, stöter vi på varandra. Härligt! Vi är ju ett team som är ute och reser tillsammans.


 

Sopot_beach_3_624x395.jpg

 


Fakta Sopot


Flygtider till Gdansk: Direktflyg från Köpenhamn 1 h, direktflyg från Arlanda 1 h 20 min
Transfer till Sopot: 30 min
För vem: Passar alla!

Fördelar med Sopot:
* Kort flygtid
* Smidig transfer
* Bra hotellstandard
* Fördelaktigt prisläge
* Nära till allt
* Möjlighet att kombinera två städer (Sopot och Gdansk)

Få en kostnadsfri offert för din nästa konferens

Våra resestories

Vi på Reed & Mackay älskar att resa. Precis som ni. Byta miljö, tänka nytt och få perspektiv. Kanske är det lite på distans som de nya ideérna tar form och företagets nya affärsplan växer fram? 

Förhoppningsvis kan våra medarbetares reseberättelser inspirera till er nästa konferens. Hitta nya platser som ger ny energi.
 

Kanhända ni åker hem med en ny vision.

 

Konferenspaket

0771-93 93 93 Vill du veta mer?
OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.