Resia har nu ändrat namn till Reed & Mackay. 

Publicerat: 2019-03-20

Rom – superraketen i konferensvärlden

Vackra hus, god mat och historiska platser. Härliga människor, fantastisk shopping och mysiga torg. I Rom finns det något för alla. Det har de svenska företagen upptäckt rejält i år. Rom är 2018 års hetaste konferensresmål.

– Rom är alltid Rom – det är bara så underbart. Själv blir jag lika förtjust varje gång jag är där. Och jag förstår varför staden har blivit ett så populärt konferensresmål. Hela Rom är ett enda stort smultronställe. Själv brukar jag vilja boka en ny resa så fort jag kommer därifrån. Maten, folket och språket är det som jag älskar med Rom, säger Rossana Pilati, projektledare på Reed & Mackay Företag som precis var i Rom för nionde gången. 

gruppresa-rom-colosseum624x395.jpg

 


En ultimat stad

Roms yta är ett tydligt argument bland många företag som väljer att konferera i Rom. Staden är kompakt och liten jämfört med många andra storstäder. Den går inte att jämföra med exempelvis Paris eller Berlin.

– Ja, Rom är verkligen den ultimata staden även till ytan. Här måste man inte åka taxi eller buss för att ta sig runt och uppleva alla sevärdheter. Att strosa runt, njuta av alla vackra byggnader och föreställa sig hur staden såg ut för tusentals år sedan är det som gör staden så underbar. Själv älskar jag att bara sitta vid något av alla mysiga torg och bara lyssna på språket.

Oslagbara middagar

Mat och dryck i kombination med bra väder är annars två starka argument vid valet av Rom som konferensresmål. Italiensk mat är det få som inte tycker om.

– Lägg till alla goda viner så blir konferensmiddagarna oslagbara. Företag som vill uppleva spännande, häftiga konferensaktiviteter brukar inte välja Rom. Hit åker man för att konferera och njuta av god mat och dryck samt allt annat som staden har att erbjuda. Vingårdar finns det också i närheten av Rom för de som vill uppleva det, säger Rossana.

Fler artiklar om resor och möten

italien-rom-mat624x395.jpg


Mat, vin och upplevelser vid medelhavet

Det är inte bara Italiens huvudstad som lockar svenska företag. Italien överlag är ett populärt konferensresmål som nu börjar gå om Spanien om man tittar på bokningsstatistiken.

– Det råder verkligen en medelhavstrend när det gäller konferensresor. Mat, vin och upplevelser i kombination med ett härligt klimat är det som lockar. Spanien har länge stått för den största försäljningsvolymen i Sydeuropa, men nu ser vi tydligt att landet kanske har nått sin peak och istället lämnat plats för Italien, förklarar Björn Wigge, Commercial Manager på Reed & Mackay Företag.

Italien är vinnaren 2018

Förutom Rom har Milano klättrat på topplistan bland de italienska konferensresmålen. Comosjön och Gardasjön ligger nära och det är populärt att sätta ihop konferensprogram med utflykter dit.

– Det är inte mycket som slår alla fina vyer och pittoreska byar längs sjöarna här. Och godare mat och viner kan man inte få – om du frågar mig. Italien är helt klart vinnaren 2018 och Rom är den hetaste staden, säger Björn.

italien-rom-trastevere-moped-resmal-stad624x395.jpgDärför ska du välja Rom för din nästa konferens

Bra flygförbindelser

Oslagbar mat och dryck

Gångavstånd till det mesta

Här finns något för alla

Kombinationen av historiskt och modernt

Passar både den lilla och den stora gruppen

Vackra torg med mysiga vinbarer

Upplev både fina modehus och enkla marknader

Populära gruppaktiviteter i Rom

Fiat-500 genom staden

Matlagningskurs på en vingård (Castelli Romani)

Antika Rom med Colosseum


Få en kostnadsfri offert för din nästa konferens

Vi har varit där!

italien-rom-trevi-turister-flyg-hotell-stad-624x395.jpg

 


“Maten, folket och språket är det som jag älskar med Rom!” 

 


Vill du veta mer om Rom som konferensdestination?
Rossana Pilati, projektledare på Reed & Mackay Företag, var precis i Rom för nionde gången. Hon och hennes kollegor ger dig gärna tips och tittar på ett unikt upplägg för just din grupp.

 

Gör din förfrågan

Våra resestories

Vi på Reed & Mackay älskar att resa. Precis som ni. Byta miljö, tänka nytt och få perspektiv. Kanske är det lite på distans som de nya ideérna tar form och företagets nya affärsplan växer fram? 

Förhoppningsvis kan våra medarbetares reseberättelser inspirera till er nästa konferens. Hitta nya platser som ger ny energi.
 

Kanhända ni åker hem med en ny vision.

 

Konferenspaket

0771-93 93 93 Vill du veta mer?
OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.