Resia har nu ändrat namn till Reed & Mackay. 

Så hjälper vi dig som ansvarig för företagets resor

Vi hjälper dig som Travel Manager och ansvarig för företagets resor att spara tid och sänka företagets resekostnader. Så här går det till.

Resekostnaderna är en av de största påverkbara kostnaderna för många företag. Som ansvarig för företagets affärsresor är det din uppgift att sänka dessa kostnader, och säkerställa att ni optimerar nyttan av de investeringar företaget gör i resor och möten. Samtidigt vill du naturligtvis ta hänsyn till dina medarbetares säkerhet och arbetsmiljö, och kanske också den miljöpåverkan ert resande har.

Du kan vara en Travel Manager, men på många företag är det inköpschef, ekonomichef eller kanske HR-chef som hanterar företagets resor vid sidan av ett eller flera andra ansvarsområden. Här kan vi hjälpa till – använd oss som er externa Travel Manager! Efter många års arbete med små och medelstora företag vet vi vilka åtgärder som krävs för att kunna sänka resekostnaderna, resa mer klimatsmart och göra mesta möjliga av varje enskild resa.

Spara både tid och pengar med Reed & Mackay

Första steget för att kunna sänka resekostnaderna är att skaffa sig en tydlig bild över hur ni reser. Därefter hjälper vi er med både tids- och kostnadsbesparingar.

Administration-624x247.jpg

Bättre kontroll och uppföljning

Kartläggning av ert resande
När ni kommer till oss som kund sammanställer vi era resekostnader som de ser ut i dag. Informationen ni får hjälper er sedan vid till exempel budgetering, förhandling med leverantörer, uppföljning av resepolicy och avtal, uppföljning av era KPI:er samt uppföljning av de klimatmål ni satt. Med rätt beslutsunderlag är det lättare att fatta rätt beslut. Och där börjar processen mot ett smartare resande.

Sänkta resekostnader

Reed & Mackay är det företag som är bäst på att leverera värde för pengarna, enligt den oberoende undersökning som med jämna mellanrum görs av Resegeometri bland svenska företag. Vi kan hjälpa er att sänka era resekostnader på flera olika sätt.

 • Översyn av er resepolicy.
 • Översyn av de avtal ni har med flyg- och hotelleverantörer.
 • Tillgång till ett självbokningsverktyg där era medarbetare enkelt kan jämföra priser mellan olika flygbolag och hotell och välja det mest prisvärda alternativet. I bokningsverktyget kan ni också implementera er resepolicy, det gör det ännu lättare för medarbetarna att boka rätt.
 • Erfaren hjälp med kostnadseffektiva reselösningar vid mer komplexa bokningar.

Läs mer om Affärsreseportalen Läs mer om Reed & Mackay Boka Själv

Minskad reseadministration

Resekostnaderna består inte bara av flygbiljett, hotell och andra direkta kostnader. Vi hjälper er också att se över kostnaden för reseadministration, som kan vara både tidsödande och kostsam. Med vår hjälp kan ni spara tid vid till exempel bokning, ändring av bokning, hantering av reseräkningar och fakturahantering. När varje litet steg blir smidigare sparar ni i slutändan mycket tid.

 • Bokning - Enklare resor bokar ni snabbt och enkelt i vårt självbokningsverktyg, vid mer komplexa resor hjälper vi er med personlig service.
 • Ändring av bokning - När ni bokar hos oss kan ni göra alla eventuella ändringar i bara ett mejl eller telefonsamtal. Flygresan kan ni dessutom själva ändra direkt i självbokningsverktyget.
 • Hantering av reseräkningar - Genom att ha så många delar av resan som möjligt är förbetalda slipper era anställda hålla reda på kvitton och ligga ute med pengar. Och ni slipper lägga tid på att kontrollera kvitton och granska reseräkningar.
 • Fakturahantering - Med vårt resekonto kan ni anpassa fakturan så att den passar ert företag. Lång kredittid och en förmånlig reseförsäkring får ni på köpet.

Läs mer om Affärsreseportalen Läs mer om Reed & Mackay Boka Själv Läs mer om Resekonto

Säkrare resor

Som arbetsgivare har ni ett medarbetaransvar som gäller även på affärsresan. Bokar ni affärsresan hos oss hjälper vi er att snabbt lokalisera era medarbetare och hjälpa dem att komma hem om till exempel en naturkatastrof eller ett attentat skulle inträffa.

Läs mer om Säkerhet på affärsresan

Hållbara affärsresor – ur resenärens perspektiv

Att resa i tjänsten är på många sätt en förmån, men det har också en baksida. Långa dagar, lite sömn och många timmar i vänthallar tar på krafterna, liksom det ständigt dåliga samvetet över att vara borta från nära och kära. För att era medarbetare ska orka och kunna prestera bra behöver ni tänka längre än kortsiktiga kostnadsbesparingar. Vi har hjälpt många företag med en hållbar resepolicy, och vi är erkänt duktiga på att ge god service just för att affärsresorna ska vara så enkla och smidiga som möjligt. Det tjänar både ni som ansvariga och resenärerna på.

Läs mer om Resepolicy

Hållbart resande – ur miljöperspektivet

Det går inte att komma ifrån att resor har en negativ inverkan på miljön, men vi kan hjälpa er att minska den så mycket det går. Vi mäter och följer upp vilken miljöpåverkan era resor har. Vi kan också hjälpa er med en resepolicy som styr mot miljövänligt resande, utan att det kostar för mycket i tid och pengar. Våra resespecialister ger gärna tips och råd om klimatsmarta val av till exempel transport, och ni har alltid möjlighet att klimatreducera för era resor och köpa bio-verifikat för framtidens fossilfria flyg.

Vi hjälper er till ett mer hållbart resande genom att till exempel:

 • Mäta och kontinuerligt följa upp den miljöpåverkan era resor har.
 • Ta fram en resepolicy som styr mot miljövänligt resande, utan att det kostar för mycket i tid och pengar.
 • Ge tips och råd om klimatsmarta val av till exempel transport.
 • Erbjuda möjlighet att klimatreducera
 • Erbjuda möjligheten att köpa bio-verifikat för bioflygbränsle.

Läs mer om hållbart resande

Affärsresebyrån med branschens nöjdaste kunder

Reed & Mackay har branschens nöjdaste kunder och vi har blivit framröstade till Sveriges bästa affärsresebyrå hela nio gånger. Det är så klart tryggt för dig som ansvarig att veta. Det är också tryggt att vi har funnits i mer än 40 år, har 450 anställda, hög kreditvärdighet och finns nära dig, närmare bestämt på  34 orter runt om i landet.

Är du nyfiken på att veta hur vi kan hjälpa just dig och ert företag? Välkommen att kontakta oss på 0771-91 91 91 eller foretag@reedmackay.com.

Fördelar för dig som reser och bokar

Att resa mycket i jobbet kan vara både intressant och utvecklande, men många gånger är det också väldigt krävande att vara på tjänsteresa. Därför försöker vi underlätta affärsresenärens vardag.

Så gör vi affärsresenärens vardag enklare

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.